GÅRDENS HÄSTAR


Calle (Crosby)
Holsteiner
Född 2002
e. Cambrige u. Harmonie IX

En kille som kom till oss hösten 2019. Han har ett förflutet som körhäst och har tävlat både i enbett och par. Han är en mjuk kille som tycker om att arbete och gärna tar med ryttaren på en lite fartigare galopp. Han är känslig för hjälperna och går med ryttare som kommit en bit. På fritiden tycker han om att träna tornespel och gå i hagen och äta gräs.


Tina (Tsarina)
Rysk Basjkir
Född 2011
e. Tundra u. Sirius

Tina är ett sto med mycket personlighet. Hon älskar att rida ut och ta en tur i skogen. Hon är vänligt bestämd utav sig men hittar man hennes hjärta så har man det föralltid. 


Tyrann
Ardenner
Född 2005
e. Tyr u. Anna

Stallets största häst eller rättare sagt tyngsta häst. En grabb som tror han är en shettis och önskar att han kunde vara en av dom. En herre som tycker om att ta en tur i skogen och med rätt ryttare gärna tar ett dressyrpass på banan. En herre som gör allt för sina ryttare när någon går bredvid vilket gör honom till en perfekt verksamhetshäst för de större personerna som också vill rida.


Mellow
Tinker
Född 2012
e.------------- u.-------------

Mellow kom till oss från England hösten 2017 med sin dotter Rosalie vid sidan. Hon älskar att dra och bli körd. Hon har ett mycket dåligt självförtroende så hon vill gärna ha någon bredvid sig i ridningen vilket gör henne till en perfekt häst för de med särskilda behov. Hon har stallets längsta mustasch på våren och gör gärna lite trix för den som vill se på.


Rosalie
Tinker
Född 2017
e. Mellow u.-------------

Rosalie kom till oss från England hösten 2017 tillsammans med sin mamma Mellow. Hon är stallets clown och älskar att busa och ställa till med saker. Uppmärkamhet är något hon lever för och hon vill gärna att ni myser med henne mest.
 


Eroz
Welsh/Knabstruper
Född 2007
e.------------- u.-------------

En welsh korsning i sina bästa år. Han har bott på gården sedan 2010 och tar de lugnare ryttarna till högre höjder. Eroz älskar fart och hoppning vilket han gärna talar om för ryttarna. Eroz är också utbildad i tornespel och hoppning på högre höjder.


Maxima
Gotlandsruss
Född 2011
e. Finess u. Bloka Joker

Maxima är ett sött russ med mycket personlighet. Hon är inte största fanet utav ridbanan men kan absolut tycka det är kul med rätt uppgift. Hon uppskattar uteritter mycket och blir gärna borstad en stund eller varför inte kliad under magen.


Maya (Tubbelvalue May)
Irländsk import
Född 2013
e.------------- u.-------------

Maya är en pigg och känslig tjej med hjärtat på rätt ställe. Det finns inget hon ogillar i ridningen och hon har mycket bus och spring i kroppen.
Hon är lite försiktig från marken ännu men är snäll och vill allas bästa. Hon kommer alltid gåendes i hagen med spetsande öron och vill gärna ha en klapp på halsen. 

 


Ackela
Shetlandsponny
Född 2007
e.------------- u.-------------

Ackela kom till oss 2013 med sin syster Rama. Hon är en ponny som gör allt för sin lilla ryttare. Dressyr är hennes passion och med en liten ryttare så blir allt roligt. 


Bagera
Shetlandsponny
Född 2002
e.------------- u.-------------
Bagera kom till oss 2012 med sin bror Baloo som tyvärr har gått bort. Bagera älskar alla och har man godis så är han helt kär. Han gör allt bara ryttaren tycker det är kul. Bagera är stallets största godisråtta och vill gärna ha en bit godis och en klapp när man kommer till stallet. 


Sanna (Dancing Sanna)
Shetlandsponnykorsning
Född 2015
e. Sara u.-------------

Stallets minsta ponny med ca 87 cm i manken. En busunge som älskar att smita och gå sin egen väg. Hon älskar att bli körd och tar gärna en liten ryttare på en kort tur.




 


Molly (Money Mack)
Fullblod
Född 2021
e. Jimmy Mack u. Qaswa Alqardabiyah

Molly är stallets nykomling och ägs av Sara (stallansvarig). Hon är en framåt och glad indevid som gärna vill ha en klapp om man går förbi henne.

Hon står i stallet som privathäst och går därför inte i verksamheten men Sara kommer rida henne med på olika lektioner. 


 


HÄSTAR VI MINNS


Oskar (Gustafs Oskar)
Kallblodsdtravare
Född 2003-2024

Tack Gustafs Oskar för alla ryttare du lärt, alla glada stunder, all mys och tid du gett oss, tack för allt vår ädla super häst som har gett hela stallet en trygg plats att vara på.

Du kommer vara saknad av så många. 


Eddie (Special Edition)
Varmblodstravare
Född 2014

Eddie bodde hos oss mellan 2019 - 2024. Eddie var hos oss på foder och lärde många ryttare att allt kan vara roligt. Han är ambitiös och vill jobba men säger tydligt ifrån när det blir för svårt eller han inte förstår. Han är fantastisk i stallet och är den häst som ger alla i stallet ett gått skratt. Han älskar alla i stallet.

Du kommer vara saknad av så många. 

Bilder används under Creative Commons från Big D2112, RocketBoom, HotlantaVoyeur